Menu

​NTP en Van Werven bieden met elektrische kraan oplossing voor het stikstofprobleem

20 september 2024

Met de ingebruikname van een elektrische kraan bij de Oude Mars in Zwolle, hebben zij een belangrijke stap gezet in het verduurzamen van de bouwplaats. De nieuwe kraan, de ETEC E160W, doet zijn werk volledig emissievrij en wordt door Van Werven verhuurd aan NTP. Jan Veneman, bedrijfsleider bij NTP: “De inzet van deze kraan is een belangrijke stap voor zowel NTP als Van Werven om materieel te elektrificeren en onze doelstellingen te behalen.”

Samenwerking als sleutel tot succes
Elektrificeren is op dit moment een vraagstuk voor de gehele branche. Door de hoge investeringskosten is samenwerken daarbij de sleutel tot succes. Door samen te werken met partijen zoals Van Werven, is het mogelijk om volledig emissievrije machines steeds vaker in te zetten bij projecten. Dit is noodzakelijk om de sector vooruit te helpen en de impact op het milieu te verkleinen.
 
Geen stikstof uitstoot
Werken met emissievrij materieel, zoals deze elektrische kraan in Zwolle, is voor de toekomst essentieel. Er is geen uitstoot van stikstof en fijnstof en ook het geluidsniveau is minimaal. Dit is essentieel voor bijvoorbeeld werken in de buurt van Natura2000 gebieden. In deze gebieden mag geen extra stikstof uitgestoten worden, waardoor infraprojecten hier alleen maar emissievrij uitgevoerd mogen worden. Dit geldt ook voor veel binnensteden die het Schone Lucht Akkoord hebben ondertekend en waar steeds vaker emissievrije zones worden ingericht. Ook hier biedt emissievrij materieel de enige oplossing om projecten uit te kunnen voeren.
 
Emissievrije toekomst
Volledig emissievrij werken is niet van de een op de andere dag gerealiseerd. Dit vraagt forse investeringen. Van Werven uit Oldebroek is een partij die ervoor kiest hierin te investeren en daarmee een oplossing te bieden voor aannemers om steeds meer emissievrij materieel in te zetten. Ook de uitdagingen die daar bijkomen, zoals het opladen van deze machines, bieden zij het hoofd. Met accuboxen voor energie op locatie en goed geschoold personeel werken zij samen naar een emissievrije en duurzame toekomst. De elektrische kraan in Zwolle is een extra stap in de samenwerking tussen NTP en Van Werven. NTP heeft met meerdere partijen dit soort samenwerkingen om hun materieel te elektrificeren.
 
NTP
NTP is een aannemer in wegen, bodem, water, energie en advies met projecten door heel Nederland. In samenwerking met overheid, bedrijven en instellingen richt NTP de leefomgeving op infrastructureel en milieukundig vlak op een veilige en gezonde wijze functioneler en duurzamer in. NTP richt zich daarnaast op het ontwikkelen van duurzame innovaties en nieuwe samenwerkingsvormen in de keten. 









 

Verder lezen

Milieupas niet meer te gebruiken in Hattemerbroek

Milieupas niet meer te gebruiken in Hattemerbroek

19 augustus 2024

Let op! Dit is de laatste week dat je de milieupas van gemeente Oldebroek kunt gebruiken op onze recyclingvestiging in Hattemerbroek. Dit betekent dat je vanaf maandag 26 augustus je milieupas van gemeente Oldebroek alleen kunt gebruiken op onze recyclingvestiging aan de Bovendwarsweg in Oldebroek.
 

Lees meer
Van Werven Infra hoort bij de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland

Van Werven Infra hoort bij de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland

24 september 2024

Uit ruim 225 inzendingen is Van Werven een van de 100 meest innovatieve mkb bedrijven van Nederland en staat daarmee in de KVK Innovatie Top 100. Op 16 november wordt in Rotterdam Ahoy bekend gemaakt wie de winnaar is per categorie en wie zich het komende jaar het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen. Van Werven is genomineerd in de categorie Energietransitie.

Lees meer