Menu

Wij slopen circulair

De maatschappij verandert in rap tempo naar een circulaire economie. We zien gelukkig steeds meer mogelijkheden om producten opnieuw te gebruiken in plaats van primaire grondstoffen in te zetten. Die trend zien we ook in het sloopwerk. We zijn al jaren bezig om onze uitgaande sloopmaterialen volledig te recyclen, maar anno 2020 gaat onze ambitie verder. Wij slopen circulair.

Op al onze projecten inventariseren we de waarde die nog in een gebouw aanwezig is. Kunnen we die materialen er in een geheel uithalen en opnieuw inzetten? Vaak wel. Het woord ‘slopen’ doet eigenlijk tekort aan deze slimme manier van werken. We demonteren bijvoorbeeld spanten, gordingen, deuren, installaties, lichtkoepels, lampen en/of inboedel. Deze materialen krijgen elders een tweede leven. Vaak kan ook het bestaande straatwerk opnieuw gebruikt worden.

We streven er naar zoveel mogelijk materialen direct vanaf de uitvoeringslocatie een nieuwe bestemming te geven. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Wij hebben een circulaire hub op onze vestigingen in Oldebroek en Ouderkerk aan de Amstel. Vanaf de hub kunnen de materialen alsnog een nieuwe bestemming krijgen.
 

Hergebruik

​​De materialen die niet een op een worden overgezet, worden alsnog zo hoogwaardig mogelijk ingezet als grondstof voor een nieuw product. Tijdens ons werk sorteren we de verschillende stromen, we scheiden dus aan de bron. Zo worden de stenen hergebruikt in granulaat, gaat het hout dat niet geschikt is voor direct hergebruik naar bijvoorbeeld de spaanplaatindustrie en wordt oud ijzer omgesmolten tot nieuwe ijzerproducten. Ook groenstromen kunnen hoogwaardig worden hergebruikt als grondstof voor bodemverbetering, rijbaanhout, energieopwekking of de verwarming van bijvoorbeeld kassen. 
 
Van Werven heeft de kennis en capaciteit om bovenstaande te realiseren. We zien waarde in afval en schakelen tussen vraag en aanbod van deze materialen. Of het nu om totaalsloop, renovatiesloop of saneringen gaat: we nemen je graag al het werk uit handen.

We ontmantelen bijvoorbeeld spanten, gordingen, deuren, installaties, lichtkoepels, lampen en/of inboedel. Deze materialen krijgen elders een tweede leven.

Nederland circulair in 2050

De vraag naar grondstoffen neemt wereldwijd sterk toe. Daarom werkt de overheid samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten en tal van andere instanties samen om zuiniger en slimmer met grondstoffen om te gaan. Het doel: Nederland volledig circulair in 2050.

Samen werken we aan échte oplossingen, samen werken we toe naar een circulair Nederland. 

Samen werken aan échte oplossingen

De bouwsector neemt 50% van het grondstoffenverbruik in Nederland voor zijn rekening. Veel afval is sloopafval. Er wordt daarom ingezet op een versnelling van innovaties (circulair en modulair bouwen) in de bouwsector.  Dit betekent dat gebouwen en infrastructuur zo worden ontwikkeld, dat straks alle materialen en grondstoffen herbruikbaar zijn en er geen fossiele energiebronnen meer nodig zijn. Ook op het gebied van sloopwerk willen we nu al aansluiten om niet alleen circulair te bouwen, maar ook circulair te ontmantelen. Samen werken we aan échte oplossingen, samen werken we toe naar een circulair Nederland.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met onze adviseur:

Wilco van Duinen
[email protected]
06 - 524 136 85
Vraag hier direct een offerte aan